ua en ru

Прем'єр Польщі закликала ЄС надати допомогу Україні

Прем'єр Польщі закликала ЄС надати допомогу Україні Фото: прем'єр-міністр Польщі Єва Копач

Прем'єр-міністр Польщі Ева Копач закликала Євросоюз надати допомогу Україні. Про це вона заявила під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Чехії Богуславом Соботкою, передає "Польське радіо".

"Щоб провести фундаментальні для розвитку країни реформи, Україна потребує підтримки з боку Євросоюзу. Нинішня допомога, яка для деяких країн може виявитися дуже дорогою, має основоположне значення для стабільності і подальшого розвитку цієї держави", - підкреслила прем'єр Копач.

Глава уряду Польщі зазначила, що допомога Україні і стабільність ситуації в цій країні означають стабільність ситуації в регіоні Центрально-Східної Європи.

Нагадаємо, 19 січня Копач відвідала Україну з робочим візитом. У Києві вона зустрілася з Президентом Петром Порошенком, з яким обговорила українсько-польські відносини, поглиблення європейської інтеграції та забезпечення фінансової допомоги Україні з боку Європейського Союзу.

Як раніше повідомлялось, прем'єр-міністр Польщі Ева Копач не буде брати участь в урочистостях до 70-ї річниці перемоги над нацистською Німеччиною, заплановані на 9 травня в Москві.