ua en ru

Прем'єр НПР Лівії пригрозив своєю відставкою, якщо серед повстанців не припиняться внутрішні розбіжності

Один з лідерів лівійських повстанців, прем'єр-міністр Національної перехідної ради Лівії, Махмуд Джібріль пригрозив своєю відставкою, якщо серед повстанців не припиняться внутрішні розбіжності, які можуть перерости в хвилювання, що повалили Муамара Каддафі. Про це він розповів під час першого візиту в Тріполі з того моменту, як місто захопили повстанці, передає радіостанція "Маяк".

"Деякі з них робили спроби почати політичну гру, перш ніж досягти узгоджених дій, дотримуючись якихось правил", - заявив Джібріль на прес-конференції.

Він додав, що головним завданням повстанців досі є закінчення боротьби з Каддафі.

"Якщо з'ясується, що у нас немає загальної позиції, тоді я залишу свій пост", - підкреслив він.

У зв'язку з цим, Джібріль закликав своїх прихильників не починати "політичні ігри" один проти одного, поки військові Каддафі не будуть остаточно розбиті. За його словами, битва проти сил Каддафі ще не завершена.

"Це етап, коли ми повинні об'єднатися і бути разом", - додав він. "Як тільки бій закінчиться, можуть починатися і політичні ігри", - зазначив голова повстанців.

Тим часом сили, вірні Каддафі, продовжують чинити опір у місті Бані-Валід, яке стало одним з останніх оплотів прихильників лідера.

Представник нової влади Лівії заявив, що у солдатів армії Каддафі ще є можливість скласти зброю.

Сам Каддафі спростував в четвер припущення про свою втечу в сусідній Нігер. Про це він заявив в телефонному інтерв'ю сирійському телеканалу Arrai Oruba, назвавши ці повідомлення "психологічною зброєю і брехнею".