ua en ru

Прем'єр Молдови виступив проти співпраці з Євразійським союзом

Прем'єр Молдови виступив проти співпраці з Євразійським союзом Фото: прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп

Меморандум про співпрацю з ЄврАзЕС не матиме юридичної сили

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив про те, що меморандум про співпрацю між Молдовою і Євразійським економічним союзом (ЄврАзЕС) не буде мати юридичної сили і юридичних наслідків. Про це повідомляє РБК.

"Є позиція Міністерства закордонних справ і парламенту нашої країни. Вона полягає в тому, що навіть якщо цей документ буде підписаний президентом Молдови Ігорем Додоном, то він не буде ратифікований парламентом. Президент не володіє країною, він має право підписувати і укладати угоди, але вони повинні бути ратифіковані парламентом", - заявив прем'єр.

За його словами, підписуючи документи, президент зобов'язаний представляти інтереси країни, а не "висловлювати свою думку".

У свою чергу, президент Молдови Ігор Додон обіцяв, що меморандум про співпрацю з Євразес підпишуть 3 квітня. Він є відкритим прихильником посилення економічних зв'язків з Росією, але його повноваження обмежені. Парламентська більшість і прем'єр-міністр воліють зберегти проєвропейський курсу розвитку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ігор Додон підписав наказ про проведення консультативного референдуму з розширення своїх повноважень та низки інших питань.