ua en ru

Прем'єр-міністр Молдови не прийняв відставку міністра закордонних справ

Прем'єр-міністр Молдови Володимир Філат не прийняв відставку віце-прем'єра, міністра закордонних справ і європейської інтеграції республіки Юрія Лянке, який сьогодні подав йому відповідне прохання. Виступаючи на прес-конференції, глава молдовського уряду відзначив, що провів вже зустріч з Лянке, на якій заявив, що категорично не сприймає його відставки. Філат підкреслив, що Лянке є хорошим міністром закордонних справ, його професійний рівень високо цінується на міжнародному рівні зовнішніми партнерами республіки, і за останні три роки зовнішня політика Молдавії була тією областю, в якій був відзначений найбільш істотний, незаперечний успіх.

Прем'єр-міністр Молдови також сказав, що республіці не вдалося домогтися скасування візового режиму для поїздок в країни ЄС до кінця 2012 р. по ряду об'єктивних зовнішніх і внутрішніх причин.

Відзначимо, віце-прем'єр, міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Лянке подав сьогодні прохання про відставку. Він пояснив своє рішення необхідністю виконати свої публічні обіцянки, які він дав рік тому, заявивши, що піде у відставку з поста міністра закордонних справ, якщо до січня 2013 р. не буде створено необхідних умов для скасування візового режиму з Євросоюзом для поїздок громадян Молдавії в країни шенгенського простору.

Читайте також: Молдавський парламент ратифікував договір про зону вільної торгівлі в СНД