ua en ru

Прем'єр-міністр Лівану відклав свою відставку

Прем'єр-міністр Лівану відклав свою відставку Фото: Саад аль-Харірі (flickr.com-statephotos)

Президент попросив Саада аль-Харірі відкласти заяву

Прем'єр-міністр Ліванської Республіки Саад аль-Харірі відклав свою відставку на прохання президента країни. Про це повідомляє DW.

"Сьогодні я представив президенту Мішелю Ауну заяву про відставку, але він переконав мене почекати, перш ніж подавати її", - повідомив Харірі.

За його словами, президент попросив його відкласти заяву, щоб мати можливість для діалогу з приводу її причин.

Крім того, пізніше, виступаючи перед своїми прихильниками, Харірі заявив, що залишається на своїй посаді, "щоб захищати Ліван, стабільність Лівану і арабський дух Лівану".

Так, Харірі повернувся в Бейрут 21 листопада. Він був відсутній в Лівані протягом приблизно трьох тижнів. А про свою відставку він оголосив, перебуваючи на території Саудівської Аравії 4 листопада. Підставою він назвав тиск Ірану і підтримується Іраном ліванського угруповання "Хезболла".

Зазначимо, президент Лівану Мішель Аун заявляв раніше, що прем'єр-міністра країни Саада Харірі затримали в Саудівській Аравії.

"Ніщо не виправдовує того, що Саад аль-Харірі не повернувся до Лівану. Ми вважаємо, що він був затриманий", - сказав президент Аун 15 листопада.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави міністерств закордонних справ Ліги арабських держав збираються на надзвичайну нараду для обговорення дій Ірану.