ua en ru

Прем'єр-міністр Чехії не збирається подавати у відставку через корупційний скандал за участю високопосадовців країни

Прем'єр-міністр Чехії Петр Нечас не збирається подавати у відставку через корупційний скандал за участю високопосадовців країни. Таку заяву він зробив сьогодні в національному парламенті, зазначивши, що звинувачення в корупції пов'язані з перевищенням службових повноважень політиками провідної партії і не повинні розглядатися як "кримінальні дії".

"У мене немає підстав відмовлятися від крісла глави кабінету міністрів, а звинувачення, пред'явлені ряду високопоставлених чиновників, не змусять мене всерйоз сприймати заклики піти у відставку", - цитує Reuters заяву Нечаса.

Тим часом чеська опозиція закликає провести голосування щодо вотуму недовіри у зв'язку з останніми подіями.

Раніше сьогодні чеська прокуратура пред'явила ряду високопоставлених чиновників і депутатів звинувачення в перевищенні службових повноважень. Серед них - затримана напередодні керівник апарату прем'єр-міністра країни Нечаса Яна Нагієва, а також двоє представників військової розвідки і ряд колишніх депутатів нижньої палати парламенту. Чиновники і депутати були затримані правоохоронними органами Чехії в ході рейдів, проведених у ніч на 13 червня. У спецоперації були задіяні більше 400 поліцейських.

Читайте також: У Чехії ряд високопоставлених чиновників звинувачені у перевищенні службових повноважень