ua en ru

Прем'єр Ізраїлю наказав зруйнувати будинки нападавших на синагогу терористів

Прем'єр Ізраїлю наказав зруйнувати будинки нападавших на синагогу терористів Джерело фото:flickr.com/IsraelinUSA
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху наказав зруйнувати будинку двох терористів, які здійснили 18 листопада напад в синагозі Єрусалиму, передає CBS News.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху наказав зруйнувати будинку двох терористів, які здійснили 18 листопада напад в синагозі Єрусалиму, передає CBS News.

Нетаньяху також розпорядився знести будинки палестинців, які брали участь в останніх теракти проти ізраїльтян. Він оголосив про наказ після зустрічі з силовиками, при цьому час знесення будинків названо не було.

Ізраїль припинив практику знесення будинків палестинських терористів в 2005 році після того, як влада визнала таку міру неефективною для стримування нападів. На прес-конференції Нетаньяху підкреслив, що зараз Ізраїль зіткнувся з "терористичним штурмом, орієнтованим на Єрусалим".

Прем'єр закликав світових лідерів засудити атаки ХАМАС та інші палестинські угруповання.

"Я хочу бачити глибоке і безкомпромісне засудження цих вбивств ізраїльтян, євреїв", - сказав він.

Прес-секретар поліції Люба Самрі повідомила, що терористами, які вчинили напад в синагозі, є Гассан і Одей Абу Джамали, які проживали у східній частині Єрусалиму, яка була окупована Ізраїлем у 1967 році. Палестинці, як і раніше вважають Єрусалим своєю столицею.

Поліція також уточнила, що загиблими в ході теракту стали три американця і один британець, що мали подвійне громадянство. Напад стався в районі, популярному у англомовних іммігрантів. П'ятим став 30-річний поліцейський, який помер від отриманих поранень через кілька годин після нападу.