ua en ru

Прем'єр Ізраїлю засудив Європу за "лицемірство" в ситуації з Єрусалимом

Прем'єр Ізраїлю засудив Європу за "лицемірство" в ситуації з Єрусалимом Фото: Біньямін Нетаньяху (flickr.com/israelipm)

Нетаньяху звинуватив європейські країни в політиці подвійних стандартів

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху засудив Європу за "лицемірство" в ситуації з Єрусалимом. Про це він заявл журналістам перед вильотом до Франції, повідомляє Times of Israel.

"Нетаньяху розкритикував "лицемірство" і "подвійні стандарти" європейських країн", - йдеться в повідомленні.

Так, прем'єр Ізраїлю зазначив, що, хоча він приписує "важливу роль" Європі, він не може змиритися з тим, як оперативно деякі країни засудили президента Сполучених Штатів Дональда Трампа за визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю минулого тижня, проте не засудили ракетні обстріли Ізраїлю з боку палестинців за останні два дні.

Крім того, Нетаньяху підкреслив, що "не готовий прийняти це лицемірство" і збирається донести до європейських лідерів позицію Ізраїлю "без страху і з високо піднятою головою".

Відзначимо, 6 грудня глава США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і розпорядився перенести посольство Штатів з Тель-Авіва до Єрусалиму. Це викликало невдоволення палестинців і представників решти арабського світу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Ліги арабських держав на терміновій зустрічі в Каїрі (Єгипет) обговорили рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю.

Так, члени засідання одностайно розкритикували рішення Білого дому і погодилися, що Вашингтон втратив довіру в якості посередника в конфліктах на Близькому Сході.