ua en ru

Прем'єр Іспанії відвів Каталонії 5 днів, щоб визначитися з "декларацією незалежності"

Прем'єр Іспанії відвів Каталонії 5 днів, щоб визначитися з "декларацією незалежності" Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com KRLSPuigdemont)

Керівництво Каталонії до 16 жовтня має відповісти на запит центрального уряду

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой дав лідеру Каталонії Карлесу Пучдемону п'ять днів для того, щоб прояснити, що означає "декларація незалежності", підписана у вівторок ввечері, 10 жовтня, регіональними властями. Про це в середу повідомило агентство EFE.

Згідно з інформацією видання, керівництво автономної області до 16 жовтня має відповісти на запит центрального уряду, "була оголошена незалежність".

Зазначено, що у разі ствердної відповіді владі Каталонії відводиться термін до 19 жовтня на те, щоб виправити ситуацію.

Нагадаємо, раніше Пучдемон підписав "Декларацію представників Каталонії" про те, що Каталонія стає "незалежною республікою".

"Каталонія сьогодні відновлює свій повний суверенітет", - йдеться в документі Так, Пучдемон заявив, що поки невідомо, чи буде цей документ мати правову силу.

"Каталонія сьогодні відновлює свій повний суверенітет. Ми закликаємо всі держави і міжнародні організації визнати каталонську республіку незалежною і суверенною державою", - йдеться в тексті документа.