ua en ru

Прем'єр Держради КНР закликав США припинити взаємні звинувачення в комп'ютерному шпигунстві

Прем'єр Держради КНР Лі Кецян закликав США припинити взаємні звинувачення в комп'ютерному шпигунстві. Його слова прозвучали 17 березня 2013 р. в ході прес-конференції присвяченій закінченню першої сесії Всекитайських зборів народних представників, передає Reuters.

"Я думаю, що ми не повинні робити безпідставних звинувачень один проти одного і прикладати більше зусиль для підтримки кібербезпеки. Це глобальна проблема. Насправді Китай є головною ціллю для подібних атак. Наша країна не тільки не підтримує, але і виступає проти кібершпигунства", - сказав чиновник.

Нагадаємо, що 18 лютого ц.р. американською компанією Mandiant, що займається кібербезпекою, були опубліковані документи, що свідчать про те, що найбільші кібератаки проти США були проведені з території однієї з військових баз КНР, розташованої поблизу Шанхая. Атакам хакерів піддалися не тільки урядові сервери, але і сервери більш ніж 140 приватних компаній, включаючи Apple, Twitter і New York Times. У свою чергу влада Китаю заперечує всі звинувачення і піддають сумніву достовірність даних Mandiant.

Читайте також: Загрози кібербезпеки США зростають, - Обама