ua en ru

Припинення планової роботи в атомній енергетиці в Україні допустити не можна, - Б.Патон

Припинення планової роботи в атомній енергетиці в Україні допустити не можна. Таку думку на сьогоднішній конференції "Уроки Чорнобиля: аспекти безпеки екології" висловив президент Національної академії наук України Борис Патон, передає кореспондент РБК-Україна.
"За будь-яких обставин, в тому числі під впливом подій у Японії, ні в якому разі не можна допустити переривання планової роботи цієї досить ефективною та високотехнологічної галузі енергетики", - заявив Б.Патон.
За його словами, відмова від експлуатації АЕС, джерел генерації половини обсягу електроенергії, на тлі стрімкого старого парку потужностей теплової енергії та створюваної нею навантаження на екологію, може призвести до істотного падіння промислового виробництва і якості життя людей.
У даний момент, "рішуче необхідно зробити кроки щодо підвищення безпеки експлуатації ядерних енергоблоків, але в той же час зрозуміло, що рівень цієї безпеки залежить, перш за все, від стабільності роботи атомних станцій і культури роботи персоналу".