ua en ru

Подання на третю кандидатуру члена ВРЮ ще не надходило, - Гройсман

Подання на третю кандидатуру члена ВРЮ ще не надходило, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Верховна Рада обирає три члени ВРЮ

Подання на третю кандидатуру на посаду члена Вищої ради юстиції (ВРЮ) за квотою Верховної Ради України, ще не надходилр до голови Верховної Раді України Володимира Гройсмана. Про це він на брифінгу за результатами засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ви чули позицію колеги Луценка щодо необхідності прийняття рішення про призначення членів ВРЮ від парламенту. Сьогодні є три кандидати. Я повністю підтримую те, що ми маємо на цьому тижні ухвалити рішення щодо призначення членів ВРЮ за рішенням парламенту. Не можна більше допускати безкарності судової системи.. Має бути механізм, і ВРЮ є цим механізмом. Не сформована ВРЮ спонукає суди до порушень і неправосудних рішень", - заявив Гройсман.

Він зазначив, що згідно з законодавством, Верховна Рада обирає три члени ВРЮ.

"Одна кандидатура внесена від "Блоку Петр Порошенка" на ім'я голови Верховної Ради, і я підписав подання. Друга позиція - від "Народного фронту". Третя кандидатура не надходила. Надійде - я обов'язково це зроблю (підпише подання - ред.)" - сказав Гройсман.

Зазначимо, що сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських груп та фракцій голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко запропонував або голосувати за двох членів ВРЮ, які вже узгоджені фракціями, "або за трьох, якщо вся коаліція подасть свої кандидатури".

Нагадаємо, 14 травня 2015 р. Гройсман доручив організувати голосування за призначення членів ВРЮ за квотою Ради.

"Народний фронт" і БПП визначилися з кандидатами у ВРЮ, а "Самопоміч" просить раду коаліції зменшити віковий ценз щодо кандидатів до ВРЮ.

Таким чином було вирішено, що Рада проголосує за третю кандидатуру в члени ВРЮ після узгодження коаліцією.