ua en ru

Гройсман доручив організувати голосування за призначення членів ВРЮ за квотою Ради

Гройсман доручив організувати голосування за призначення членів ВРЮ за квотою Ради Фото: Володимир Гройсман

Верховна Рада призначає 3 членів ВРЮ

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман дав доручення голові лічильної комісії Верховної Ради Олександру Черненко організувати таємне голосування за призначення членів Вищої ради юстиції за квотою Верховної Ради. Про це заявив Гройсман, відкриваючи пленарне засідання парламенту.

"В Україні діє Вища рада юстиції, яка складається з 30 членів. Верховна Рада призначає 3 членів ВРЮ. Згідно з частиною другою статті 208 регламенту Верховної Ради, мною на підставі внесених пропозицій депутатських фракцій з дотриманням вимог закону України про Вищу раду юстиції були внесені пропозиції щодо призначення на посади членів ВРЮ Олексія Гловацького та Ірини Мамонтової. Відповідно до частини п'ятої статті 208 регламенту ВР, рішення про призначення ВРЮ приймається таємним голосуванням шляхом подання бюлетенів... Даю доручення голові лічильної комісії - народному депутату Олександру Черненку - провести необхідну роботу щодо організації такого таємного голосування", - сказав Гройсман.

У свою чергу, Черненко попросив членів лічильної комісії Верховної Ради піднятися на третій поверх парламенту для проведення відповідної роботи.

Нагадаємо, "Батьківщина" не буде висувати представників до ВРЮ.