ua en ru

Подання ГПУ щодо Дунаєва має зауваження у обґрунтуванні, - нардеп

Подання ГПУ щодо Дунаєва має зауваження у обґрунтуванні, - нардеп Фото: Сергій Дунаєв (opposition.org.ua)

Голова комітету з трибуни Ради назвав подання ГПУ "експериментом на людях"

Подання генерального прокурора Юрія Луценка про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва має певні зауваження у частині обґрунтуванні. Про це заявив голова Регламентного комітету Ради, народний депутат Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Висновок комітету з питань регламенту є доволі об’ємним. Я прошу звернути увагу керівників правоохоронних органів, які присутні в залі. Ми звернули увагу на те, що міститься посилання на інформацію щодо телефонних з’єднань керівників юридичних осіб, в яких зафіксовано з’єднання з народним депутатом. На нашу думку це є грубим порушенням закону України "Про статус народного депутата", - повідомив Пинзеник.

За його словами, телефонні з’єднання депутата можуть бути використані Генпрокуратурою тільки після того, як Верховна рада надасть згоду на притягнення Дунаєва до кримінальної відповідальності.

"На той момент, коли здійснювався контроль телефонних з’єднань, такої згоди Верховна рада не надавала…", - додав він.

Голова комітету з трибуни Верховної ради назвав подання ГПУ "експериментом на людях".

"Подань щодо статті 366-1 в цій залі ще не розглядалось, а судової практики в цих питаннях практично немає. Я не впевнений в тому, що кримінальне право та кримінальні процеси - це ті сфери, в яких слід проводити експерименти на людях. Навіть, якщо вони народні депутати України", - повідомив Пинзеник.

Відповідаючи на питання РБК-Україна, Пинзеник також пояснив, що обґрунтування містить цілу низку зауважень.

"Обґрунтування має цілу низку зауважень. Я не готовий голосувати за подання такої якості", - додав він.

Нагадаємо, Верховна рада України на пленарному засіданні 4 жовтня відмовилася зняти депутатську недоторканність з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Сергія Дунаєва.