ua en ru

Представники влади Єгипту прибули на кордон з Ізраїлем для обміну ув'язненими

Представники влади Єгипту прибули на кордон з Ізраїлем, де відбудеться обмін ув'язненими, повідомляє ВВС.
На батьківщину повернуться 25 єгиптян, що знаходяться в ізраїльських в'язницях. В обмін Єгипет передасть Ізраїлю обвинуваченого в шпигунстві ізраїльтянина Ілана Грапеля.
Зазначимо, Ілан Грапель прибув до Єгипту в дні масових народних виступів проти режиму Хосні Мубарака за своїм американським паспортом. У червні він був арештований і звинувачений в шпигунстві на користь Ізраїлю, роботі на ізраїльську розвідку Моссад і спробах вербування молоді.

Трохи пізніше звинувачення в шпигунстві було знято, після чого Грапелю стали закидати підбурювання до заворушень і нападу на державні установи, у тому числі поліцейський відділок.
Переговори про звільнення Грапеля велися давно. Про результати цих переговорів оголошено через менш ніж тиждень після того, як ізраїльський капрал Гілад Шаліт був звільнений угрупуванням "Хамас" в обмін на сотні палестинських ув'язнених.
Канцелярія прем'єр-міністра Ізраїлю підтвердила, що угода між Ізраїлем і Єгиптом вже укладена, і в обмін на свободу Грапеля з ізраїльських в'язниць вийдуть 25 громадян Єгипту. При цьому ізраїльський уряд підкреслює, що, на відміну від операції зі звільнення Шаліта, на волю вийдуть лише ті, хто не замішаний у діяльності, що завдає шкоди безпеці держави.