ua en ru

Представники США та країн ЄС залишили засідання генасамблеї ООН

Представники США та країн ЄС залишили засідання 65-ї Генасамблеї ООН на знак протесту проти висловлювань президента Ірану Махмуда Ахмадінежада з приводу подій 11 вересня 2001 року. Як повідомляє РБК daily, лідер ісламської республіки заявив, що за сумновідомими терористичними атаками можуть стояти представники американської влади.

М.Ахмадінежад зазначив, що теракти були використані Америкою як привід для початку війни в Іраку і Афганістані. Війни, на його думку, необхідні для того, щоб гарантувати існування Ізраїлю. «Більшість американського народу, а також інших країн і політиків згодні з цією точкою зору», - підкреслив іранський лідер. Крім цього він піддав критиці США і союзників за тиск, який вони чинять на Іран через проекти в атомній енергетиці.

Представники США в ООН не стали слухати М.Ахмадінежада, покинувши засідання відразу після того, як він звинуватив їх країну в організації терактів. Слідом за ними зал засідань покинули представники 27 країн ЄС, Австралії, Нової Зеландії і Коста-Ріки.