ua en ru

Представники S. Group передали послу США "факти зловживань в українській прокуратурі"

Представники S. Group передали послу США "факти зловживань в українській прокуратурі"

Учасники пікету під посольством США в Україні передали послу Джеффрі Пайетту в понеділок виклад фактів зловживань українською прокуратурою своїми повноваженнями для тиску на бізнес з політичних мотивів. Відповідний лист передали співробітникам посольства представники групи компаній S.Group.

За словами представника S.Group Сергія Білого, на групу здійснює тиск прокуратура Дніпропетровської області. "У п'ятницю в офісі та на виробничих майданчиках нашої компанії м. Синельникове проводилися обшуки, робота підприємств заблокована. Обшуки проводяться по надуманих справах щодо подій 2012 року, які були у судовому порядку закриті ще в 2014 році за відсутністю складу злочину. Ми вважаємо, що ці обшуки проводяться за ініціативи корпорації "АТБ-Маркет", з якої ми перебуваємо у судовому спорі про повернення нам більше 110 млн. грн. Таким чином, прокуратура не розслідує реальні злочини, а бере участь у корпоративному господарському конфлікті, який повинен бути дозволений через суд", - повідомив Білий журналістам.

Він також додав, що в компанії розцінюють дії обласної прокуратури, які направляються з Генеральної прокуратури України, в тому числі і як елемент політичного тиску на засновників - сім'ю народного депутата, члена фракції Радикальної партії Сергія Рибалка. "Сьогодні ми бачимо, що влада використовує прокуратуру для тиску на опозиційних політиків. Але при цьому страждає чесний вітчизняний бізнес, який сплачує податки, створює робочі місця, є містоутворюючим для невеликих населених пунктів в регіонах. Заручниками дій прокуратури сьогодні стали близько 5 тисяч сімей - або близько 20 тис. жителів Синельникового, які не можуть бути впевнені в завтрашньому дні, коли бачать, як ми стрімко повертаємося в часи Януковича", - сказав Білий.

Представник S. Group також зазначив, що співробітники групи вирішили поінформувати про факти зловживань з боку прокуратури Посольство США та особисто Посла Пайетта, оскільки напередодні, під час візиту віце-президента США Джо Байдена, українська влада запевняла його в готовністі боротися з корупцією. "Ми розуміємо, що якщо факти корупції, зловживань з боку прокуратури, тиску на бізнес, втручання в господарські спори не будуть розголошені, якщо ми не розповімо про це дипломатичному корпусу, то ці справи так і залишаться непоміченими всередині країни", - додав Білий.

Представники S. Group передали послу США "факти зловживань в українській прокуратурі"Представники S. Group передали послу США "факти зловживань в українській прокуратурі"Представники S. Group передали послу США "факти зловживань в українській прокуратурі"

Учасники пікету тримали в руках плакати: "Байден поїхав - ГПУ в танок!", "Пан Байден, допоможіть зупинити корупціонерів з Генеральної прокуратури", "Руки геть від українського виробника", "Ми працюємо на рідній землі, а продажні прокурори забирайтеся з неї геть!" "Матвійчук і Бачище, служіть народу, а не АТБ і Буткевичу!", "Матвійчук і Бачище, наші сім'ї теж хочуть їсти".

Представники S. Group передали послу США "факти зловживань в українській прокуратурі"