ua en ru

Представники племені таурегов повідомляють, що Каддафі ховається в пустелі на півдні Лівії

У Лівії представники племені туарегів припускають, що повалений лівійський лідер Муамар Каддафі ховається в пустелі на південному заході країни поблизу кордону з Нігером та Алжиром. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Про це в понеділок, 10 жовтня, повідомив Мусу аль-Коуні, що представляє туарегів в Національній перехідній раді.
У той же день нова влада Лівії заявила, що прихильники Каддафі в Сирті загнані в кут, і загони Національної перехідної ради контролюють близько 90% території міста.
У місті Бені -Валід, який також є оплотом прихильників Каддафі, сили нової лівійської влади в понеділок відступили із зайнятих ними вдень раніше позицій. Представник військового командування Національної перехідної ради назвав це відступ "тактичним".
Нагадаємо, громадянська війна між прихильниками і супротивниками Каддафі спалахнула в лютому 2011 р. На стороні лівійської опозиції в конфлікт втрутилося НАТО після прийняття відповідної резолюції Ради Безпеки ООН. Наприкінці серпня за підтримки Північноатлантичного альянсу і його союзників супротивники колишнього режиму захопили столицю Лівії Тріполі. В даний час вони контролюють практично всю країну за винятком міст Бані-Валід, Сабха і Сірт.