ua en ru

Представники націоналістичних організацій заблокували будівлю Апеляційного суду в Києві

Представники націоналістичних організацій заблокували будівлю Апеляційного суду в Києві Фото: Тимошенко і Завируха

Націоналісти заблокували будівлю суду через справи про обвинувачених у вбивстві міліціонерів

Представники "Правого сектору", "Донбасу", "Айдара" і "С14" заблокували будівлю Апеляційного суду в Києві. Про це на своїй сторінці в Facebook написала заступник керівника центрального інформаційного відділу "Правого сектора" Варвара Черноіваненко.

"Блокуємо Апеляційний суд зовні. Тут вже "Правий сектор", "Донбас", "Айдар", "С14" та інші. Всередині залишаються Юрій Тимошенко (народний депутат від фракції "Народний фронт", - ред.), Віта Завируха, адвокат і інвалід АТО без ніг. Мають приїхати інші народні депутати", - написала вона.

За даними активістки Тетяни Близнюк, судді зачитали постанову про попереджувальні заходи. Обвинувачених у вбивстві двох співробітників міліції в травні 2015 року Віту Завируху, Андрія Романюка та Євгена Кошелюка залишили під вартою на 60 днів.

Люди лишаються в залі суду Апеляційний суд м. Києва Судді вийшли з нарадчої кімати і зачитали ухвалу щодо запобіжних заходів: Мнишенку - будинок арешт з 21 до 06:00 Ситнікову - будинок арешт з 21 до 06:00 Кошелюку - під вартою Романюку - під вартою Заверусі - під вартою на 60 днів Наступне засідання 26 грудня Зара щось буде

Опубліковано Тетяною Близнюк 23 листопад 2016 р.

Пізніше Черноіваненко написала, що Завируху госпіталізують.

Наступне засідання суду призначили на 26 грудня.

Нагадаємо, 21 листопада представники правих організацій розгромили офіс Віктора Медведчука та відділення "Сбербанку Росії".