ua en ru

Представники Міненерго США обговорили питання розвитку "Енергоатому" з керівництвом компанії

Фінансову ситуацію НАЕК "Енергоатом" та підготовку АЕС до зимового періоду обговорили керівники Міністерства енергетики США з президентом "Енергоатому" Юрієм Недашковським на зустрічі 13 липня. Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому".

З боку США у зустрічі взяли участь перший заступник міністра енергетики Джонатан Елкайнд, заступник міністра енергетики Девід Молер, а також аташе з енергетики Ендрю Вогт і координатор проектів Аріна Коваленко від Посольства США.


Також були обговорені питання реалізації інвестиційних програм Енергоатому на найближчі 2-5 років, серед яких ‒ хід диверсифікації поставок ядерного палива на українські АЕС, будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива за технологією Holtec International, а також будівництво нових атомних енергоблоків.

"Що стосується частки атомної енергетики на енергетичному ринку України, протягом останніх 3 років ми займаємо більше половини. І якщо говорити не тільки про короткострокову, але і довгострокову перспективу, то в тих стратегічних документах, що стосуються розвитку електроенергетичної галузі України, передбачається, що така частка буде збережена", ‒ зазначив Юрій Недашковський.

Президент Енергоатому також додав, що зараз енергетична стратегія України переглядається новим складом уряду, але пропозиції компанії та Міністерства енергетики України полягають у збереженні балансу вироблення електроенергії, який існує зараз.