ua en ru

Представники ЛНР/ДНР вимагали перегляду мінських угод, - ОБСЄ

Представники ЛНР/ДНР вимагали перегляду мінських угод, - ОБСЄ

Представники самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" в ході переговорів тристоронньої контактної групи вимагали перегляду мінських угод. Про це йдеться в заяві ОБСЄ за підсумками зустрічі.

"На жаль, підписанти цих документів з Донецька і Луганська не брали участь, хоча вони були особисто запрошені контактною групою. Їх представники, які були присутні на переговорах, були не в змозі обговорити пропозицію, висунуту групою. Насправді, вони навіть не були готові обговорювати реалізацію угоди про припинення вогню і виведення важких озброєнь. Натомість вони закликали до перегляду протоколу та меморандуму. Засідання було закрито", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, учасники тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі, засідання якої відбулося 31 січня в Мінську, не підписали документ по врегулюванню ситуації в зоні АТО.

Як повідомили в Адміністрації Президента України, на мінській зустрічі представники ДНР/ЛНР поставили ультимативні вимоги.