ua en ru

Представники ДНР і ЛНР наполягають на ухваленні календарного плану реалізації мінських домовленостей, - джерело

Умовою припинення вогню в зоні АТО з боку представників “ДНР” і “ЛНР” є узгодження календарного плану реалізації мінських домовленостей. Про це РБК-Україна повідомило джерело, близьке до переговорів в Мінську.

"Принципова домовленість у Мінську за припинення вогню і відведення важких озброєнь досягнута. Однак, умовою реалізації цієї домовленості є узгодження календарного плану дій, тобто термінів введення в дію закону про особливий статус Донбасу, термінів проведення конституційної реформи і місцевих виборів у Донецькій та Луганській областях, амністії, зняття економічної блокади, відновлення соціальних виплат та відновлення фінансово-господарських зв'язків", - сказало джерело.

За інформацією джерела, вірогідність успішного завершення даного етапу переговорів дуже висока. При цьому, зовнішніми гарантами дотримання домовленостей можуть стати представники європейської сторони, наприклад канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську повинна пройти зустріч глав "нормандської четвірки". Президент України Петро Порошенко заявив, що має намір вимагати на зустрічі в Мінську світу "без будь-яких умов".

10 лютого в Мінську проходила зустріч тристоронньої контактної групи. Згідно зі спільною заявою представників ДНР і ЛНР, контактна група взяла паузу для вивчення їх пропозицій щодо припинення вогню. Як заявили в ДНР, переговори можуть відновитися сьогодні вранці.