ua en ru

Представники БПП, НФ та "Батьківщини" підписали заклик до створення широкої коаліції

Новообрані народні депутати від "Блоку Петра Порошенко", "Народного фронту" та "Батьківщини" закликають до формування широкої коаліції.

Новообрані народні депутати від "Блоку Петра Порошенко", "Народного фронту" та "Батьківщини" закликають до формування широкої коаліції. Про це йдеться у спільній заяві трьох політичних сил, яке озвучила представник партії "Батьківщина" Альона Шкрум сьогодні в кризовому центрі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми, представники різних політичних сил, обрані народними депутатами України, закликаємо до формування широкої демократичної коаліції, яка об'єднає всіх депутатів, які стоять на патріотичних європейських позиціях", - заявила Шкрум.

Зокрема, в заяві новообраних депутатів висунуто такі вимоги до представників демократичних сил у новій Раді:

1. Коаліція демократичних сил повинна спиратися на цінності Революції Честі - європейський вибір, очищення від корупції, гарантії прав і свобод людини.

2. До складу коаліції не мають увійти депутати, які голосували за "диктаторські" закони 16 січня і заплямовані безпосередньо участю в діяльності режиму Януковича. Такі депутати також не можуть бути обрані до керівних органів нової верховної Ради.

3. Всі процедури пов'язані з формуванням коаліції і обрання керівництва Ради, повинні бути прозорими і в повній відповідальності з Конституцією України і Регламенту. Ми наполягаємо на персональному та відкрите голосування за керівництво Верховної Ради, Прем'єр-міністра та складу уряду.

4. Новий уряд має формуватися на засадах професійності, а не за квотним принципом. Кожна кандидатура до складу уряду повинна пройти відкрите обговорення між членами коаліції. Члени уряду повинні бути готові взяти відповідальність за рішучі реформи".

Заяву підписали: Сергій Висоцький "Народний фронт", Ігор Жданов "Батьківщина", Світлана Заліщук "Блок Петра Порошенко", Сергій Лещенко "Блок Петра Порошенко", Ігор Луценко "Батьківщина", Мустафа Найєм "Блок Петра Порошенко", Рябчин Олексій "Батьківщина", Вікторія Сюмар "Народний фронт", Олександр Черненко "Блок Петра Порошенко", Альона Шкрум "Батьківщина".

Раніше Президент України Петро Порошенко запропонував фракції "Блок Петра Порошенко" підтримати на посаду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.