ua en ru

Представники бізнесу пропонують переглянути питання ліквідації Міндоходів

Ліквідація Міністерства доходів і зборів України може призвести до дестабілізації роботи податкового та митного відомств.

Ліквідація Міністерства доходів і зборів України може призвести до дестабілізації роботи податкового та митного відомств. Про це сьогодні заявили представники Громадської ради Міндоходів під час засідання робочої групи, в якому також взяли участь представники бізнесу, наукових кіл та експерти, передає прес-служба Міндоходів.

За словами учасників засідання, розформування відомства негативно вплине на діяльність бізнесу, який тільки нещодавно переорієнтував свою роботу у зв'язку із створенням органів доходів і зборів.

Так, зокрема, за словами голови комісії з питань податкової політики Громадської ради при Міндоходів Юлії Дроговоз, ліквідація Міндоходів значно погіршить процес адміністрування податкових та митних платежів, оскільки в міністерстві налагоджено дію електронних сервісів, полегшено інформаційний обмін і спрощені контрольні функції.

Крім того, зміна всіх бюджетних рахунків, яке відбудеться у разі ліквідації, призведе до помилок при перерахуванні податкових платежів і, як наслідок, штрафних фінансових санкцій. Останні ж в умовах економічної кризи можуть стати фінансовим тягарем, не сумісним з наступною ефективною діяльністю платників податків.

З такими ж проблемами, впевнені члени Громадської ради Міндоходів, зіткнуться та платники єдиного соціального внеску, функції з адміністрування якого плануються повернути Пенсійному фонду.

Враховуючи можливі негативні наслідки ліквідації відомства, члени Громадської ради Міндоходів вирішили підготувати звернення до новопризначеного уряду із закликом щодо перегляду рішення про ліквідацію Міністерства доходів і зборів.