ua en ru

Представники "Батальйонного братства" погрожували заблокувати роботу аеропорту "Бориспіль"

На території міжнародного аеропорту "Бориспіль" кілька десятків людей у камуфляжній формі з "Батальйонного братства" в середу провели мітинг, погрожуючи заблокувати роботу аеропорту. За словами керівника мітингувальників, провести акцію протесту їх запросив страйковий комітет Зали офіційних делегацій (ЗОД).

Голова страйкового комітету Олена Бебешко підтвердила, що ряд співробітників ЗОД сьогодні проводить страйк з вимогою поліпшення умов праці та, що учасники мітингу в камуфляжній формі були запрошені страйкарями. "Це люди з Борисполя, які підтримують нас, під керівництвом депутата Бориспільської міськради (Ярослава, - ред.) Годунка. Вони підтримують, щоб у нас була правова держава. Серед цих людей є наш колишній працівник, який повернувся з АТО", - повідомила Експерт.

Нагадаємо, "Всеукраїнське батальонное братство" - організація, що об'єднує "незадоволених владою учасників добровольчих батальйонів". Дана організація провела мітинг під Адміністрацією Президента 3 лютого, який активно висвітлювався російськими телеканалами і подавався ними як спроба штурму АП українською армією.

Від учасників "Братства" відхрестилися комбати, що пройшли у Верховну Раду на парламентських виборах. Андрій Тетерук, нардеп від "Народного фронту", заявив, що ні комбати, ні воюючі зараз в АТО бійці не мають відношення до "так званого "Братства", яке вже кілька днів проводить мітинги в Києві і розхитує ситуацію всередині нашої країни".

4 лютого СБУ повідомила про затримання лідера "Всеукраїнського батальйонного братства" В'ячеслава Фурси.

Представники "Батальйонного братства" погрожували заблокувати роботу аеропорту "Бориспіль"

Представники "Батальйонного братства" погрожували заблокувати роботу аеропорту "Бориспіль"