ua en ru

Представник "Української міжрегіональної спеціалізованої біржі" не зміг пояснити свою конкурентну перевагу на ринку, - АБЕМ

Представник "Української міжрегіональної спеціалізованої біржі" (УМС) не зміг відповісти на питання учасників X щорічної конференції "Ukrainian Petroleum Market" щодо сумнівних моментів у роботі УМС. Про це повідомив директор Асоціації "Біржові електронні майданчики" (АБЕМ) Олег Падалка.

"Учасники ринку звернули увагу на скандально скасовані аукціони з ознаками маніпулювання цінами на даній біржі, схожість принципу роботи УМС і Першої незалежної біржі, яку пов'язують із збіглим олігархом часів Віктора Януковича - Сергієм Курченком", - сказав учасник конференції.

Також, за його словами, учасники конференції поставили представнику УМС питання, яким чином біржа, яка не подавала ознак діяльність останні кілька років, і в чиєму штаті весь цей час був всього один співробітник, стала інтенсивно торгувати ресурсом державного "Укргазвидобування".

"Також запитували, чи є судимості за проведення незаконних торгів у співробітників УМС, на що представник української міжрегіональної спеціалізованої біржі не зміг відповісти", - сказав директор АБЕМ.

На інші зауваження представник УМС відповів, що на біржі новий склад колективу, а всі співробітники є професіоналами і будуть працювати над підвищенням рівня проведення торгів.