ua en ru

Представник України в ЄС не зміг назвати точної дати введення безвізового режиму

Представник України в ЄС не зміг назвати точної дати введення безвізового режиму Фото: Точицький заявив, що не чув про введення безвізового режиму з 1 січня 2017 року

Україна може розраховувати на безвізовий режим найближчим часом

Представник України в Європейському союзі Микола Точицький не зміг назвати точної дати введення безвізового режиму. Про це він заявив сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Точицький заявив, що не чув про прийняття рішення про введення безвізового режиму між ЄС та Україною і Грузією з 1 січня 2017 року.


"Я такого не чув (про введення безвізового режиму з ЄС - ред.) від посадових осіб ЄС ... Я не бачив доповіді остаточного, коли буде остаточна доповідь - вам скажу. Від дипломатів держав-членів Європейського Союзу я таких пропозицій не чув", - заявив Точицький.

Представник України також зазначив, що Україна виконала всі зобов'язання, тому може розраховувати на введення безвізового режиму найближчим часом.

"Україна давно отримала право на те, щоб запровадити безвізовий режим", - підкреслив Точицький.

Дипломат також нагадав, що Європейська комісія вже давно підготувала позитивну доповідь про надання Україні безвізового режиму, однак про погоджену дату його введення в документі не йдеться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна очікує від Канади умов для отримання безвізового режиму.