ua en ru

Представник України в ЄС розповів про хід голосування за безвізовий режим

Представник України в ЄС розповів про хід голосування за безвізовий режим Фото: представник України в Європейському союзі Микола Точицький

Рішення надати Україні безвізовий режим підтримав 521 євродепутат

Представник України у Європейському союзі Микола Точицький розповів про те, як пройшло голосування за безвізовий режим для громадян України, передає "112 Україна".

"Дуже швидко оператори показували результати, і ми не встигли зафіксувати процедуру. Спочатку була відхилена поправка. Після цього було голосування за доповідь комітету, свободу пересування, було 520 голосів. І вже побачили остаточний результат, 521, за рішення в цілому Європейського парламенту. Я думаю, що картинка настільки швидко змінювалася, що ми просто не встигли все це зафіксувати. Я отримав те число голосів остаточне, яке мене порадувало", - розповів Точицький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент сьогодні, 6 квітня, проголосував за надання безвізового режиму для громадян України. Про це в Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Європейський парламент проголосував за візову лібералізацію для України. 521 голос за, 75 - проти, 36 - утрималися. 26 квітня відбудеться голосування послів ЄС", - повідомив Йозвяк.