ua en ru

Представник МФ не повинен розслідувати підпал "Інтера", - нардеп

Представник МФ не повинен розслідувати підпал "Інтера", - нардеп Фото: Михайло Папієв

На думку депутата, під кураторством представника "Народного фронту" розслідування може бути заведено в глухий кут

Перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук, який до призначення в ГПУ був народним депутатом від "Народного фронту", не може займатися слідство по підпалу на телеканалі "Інтер". Про це йдеться у зверненні, яке народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Папієв направив генпрокурору Юрію Луценку.

На думку депутата, під кураторством представника "Народного фронту" розслідування може бути заведено в глухий кут, оскільки причетні до підпалу лідери цієї партії.

"Стало відомо, що слідство у справі про підпал "Інтера" курирує представник "Народного фронту" Сторожук. Таке рішення заводить слідство в глухий кут. Незалежне розслідування показало, що організатори теракту знаходяться в оточенні міністра внутрішніх справ, одного з лідерів "Народного фронту". Я звертаюсь до Юрія Луценка з пропозицією переглянути це рішення. Сподіваюся, він зацікавлений в об'єктивних результатах слідства, а тому відсторонить Сторожука від справи "Інтера", – заявив Папієв.

Депутат нагадав, що Рада Європи взяв під особливий контроль злочин проти телеканалу "Інтер", визначивши його як «вищий рівень загрози».

"Це означає, що зам'яти справу про теракт проти "Інтера" українська влада не зможе. Якщо генпрокурор не хоче, щоб Україна отримала "червону картку" від Ради Європи як країна, де злочини проти журналістів залишаються безкарними, він повинен доручити розслідування тим, хто не має мотивів приховати результати слідства. Якщо ж справа залишиться під кураторством заступника генпрокурора від "Народного фронту", це буде означати одне: генпрокурор не хоче, щоб злочинці покарані", – вважає Папієв.