ua en ru

Представник МЗС України зустрінеться з главою ОБСЄ через ситуацію в Ужгороді

Представник МЗС України зустрінеться з главою ОБСЄ через ситуацію в Ужгороді Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Плануються зустрічі місцевої угорської громадою, переговори з Верховним комісаром ОБСЄ

Протягом 6 та 7 лютого 2018 року в Ужгороді, у зв’язку з нещодавніми провокаціями у Закарпатській області, відбудеться зустріч заступника міністра закордонних справ України Василь Боднар із Верховним комісаром ОБСЄ з питань нацменшин Ламберто Заньєром. Про це повідомив Боднар у Twitter.

"На виконання доручень міністра Павла Клімкіна 6 - 7 лютого перебуватиму з робочою поїздкою в Ужгороді. Плануються зустрічі з керівництвом області та місцевою угорською громадою, переговори з Верховним комісаром ОБСЄ з питань нацменшин Ламберто Заньєром та українсько-угорські консультації", - повідомив представник МЗС.

Нагадаємо, 4 лютого 2018 року близько п'ятої ранку в Ужгороді в приміщенні закарпатського товариства угорців невідомі розбили вікно, імовірно, коктейлем Молотова, внаслідок чого відбулося задимлення. Згодом у Міністерстві закордонних справ Угорщини заявили, що напад на будівлю Товариства угорської культури Закарпаття підтверджує ініціативу з боку угорської влади щодо присутності спостерігачів ОБСЄ у західній частині України, зокрема на Закарпатті.

Крім того, Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту в Будапешт (Угорщина) у зв'язку з інформацією про наміри провести акцію "Самовизначення для Закарпаття".