ua en ru

Представник Франції в ООН: військову активність в Мар'їнці почали сепаратисти

Представник Франції в ООН: військову активність в Мар'їнці почали сепаратисти Фото: сепаратисти на сході України

На Радбезі ООН знову заговорили про порушення мінських угод

Військову активність у Мар'їнці Донецької області почали сепаратисти. Про це заявив постійний представник Франції сьогодні під час засідання Ради безпеки ООН.

"За тією інформацією, яка у нас є, військова діяльність була розпочата сепаратистськими групами, і це є порушенням домовленостей, які були розпочаті в Мінську. Ми засуджуємо порушення перемир'я і закликаємо сторони дотримуватися взятих на себе зобов'язань з імплементації мінських домовленостей", - представник Франції.

Він зазначив, що такої інтенсивності боїв не бачили з лютого 2015
Крім того, за його словами, сепаратисти продовжують отримувати поставки військової техніки і найманців, і Росія має більше впливати на бойовиків на Донбасі з дотримання мінських домовленостей.

"Росія є тією стороною, яка може вплинути на сепаратистів. Всі знають, що Росія відіграє важливу роль у кризі в Україні. І Росія повинна розплатитися за наслідки цієї кризи", - сказав представник Франції.

Він зазначив, що дуже важливо, щоб працювала контактна група і щоб Росія продовжувала брати активну роль у роботі цієї групи.

"Мінський процес все ж продовжується, що дає нам надію з точки зору безпеки і бачити позитивний розвиток, хоча імплементація мінських угод не однакова", - заявив він.

Нагадаємо, за даними ООН, в Мар'їнці 3 червня в результаті боїв загинули 28 людей.