ua en ru

Головою ради порту "Південний" 15 квітня обрано начальника "МТП" Южний" Олександр Лагоша

Головою ради порту "Південний" 15 квітня обрано начальника державного підприємства "Морський торговельний порт" Южний " Олександр Лагоша. Про це повідомляє прес-служба порту" Південний".

На базі порту "Південний" працює спеціальний дорадчо-консультативний орган з питань перспективного розвитку акваторії - рада порту.

У роботі органу беруть участь представники підприємств усіх форм власності, які працюють або мають інвестиційні інтереси в акваторії порту, а також представники керівництва Одеської залізниці, "Укравтодору" та місцевої влади.

На останньому засіданні члени ради затвердили положення, яке регламентує діяльність органу. Основна метою роботи ради - об'єднання і координація спільних зусиль, спрямованих на збільшення потенціалу акваторії "Південного".

Також, одне з питань, яке розглядалося на засіданні, - розвиток портової інфраструктури порту "Південний", з урахуванням розвитку залізничних шляхів від ст. Чорноморська до ст. Берегова, ст. Хімічна, ст. Промислова.

"Порту" Південний", як сукупності морських терміналів різних форм власності, які працюють в одній акваторії, необхідний комплексний підхід для ефективного розвитку. Лише об'єднавши зусилля з нашими колегами та інвесторами ми зможемо значно збільшити пропускну здатність всієї акваторії", - зазначив Лагоша.

Рада порту "Південний" створений в рамках реалізації закону "Про морські порти України".

Читайте також: Бахматюк: Переговори про залучення 800 млн дол під будівництво порту ведуться у Китаї та Сінгапурі