ua en ru

Головою ради директорів "Русала" призначений незалежний директор Баррі Чьюнг

Головою ради директорів ОК "Русал" призначений незалежний директор Баррі Чьюнг. Про це говориться в повідомленні компанії.

Чьюнг, мировий суддя, є головою Гонконгської товарної біржі, головою Ради Гонконгського агентства з міського розвитку і постійного комітету із заробітної плати та умов праці об'єднаної служби охорони правопорядку, співголовою комітету з вивчення тенденцій зміни заробітної плати, членом комісії зі стратегічного розвитку і постійного комітету із заробітної плати та умов праці держслужбовців.

Нагадаємо, раніше Віктор Вексельберг оголосив про свою відставку з посади голови ради директорів "Русала", яку він обіймав з моменту створення компанії в 2007 р. Також він заявив про вихід зі складу ради директорів "Русала".

У свою чергу, в "Русалі" заявили, що рішення Вексельберга про зняття з себе повноважень голови ради директорів ОК "Русал", функції якого він фактично перестав виконувати, передбачило очікуване рішення ради директорів.

У ОК "Русал" нагадали, що питання про зміну голови ради директорів вже кілька разів піднімалося в рамках дискусій на засіданнях ради директорів і знову планувалося до обговорення на засіданні, яке відбудеться 16 березня. В "Русалі" підкреслили, що необхідність такого рішення продиктоване прагненням підвищити ефективність роботи ради директорів компанії і викликане тим фактом, що Вексельберг "вже більше року фактично перестав виконувати свої функції голови ради директорів публічної компанії". Як діючий голова ради директорів Вексельберг не прийняв участі ні в одному з очних засідань ради директорів компанії, починаючи з лютого 2011 р., не був присутній на щорічних загальних зборах акціонерів ОК "Русал", що відбулись25 червня 2011 р. в Гонконзі, а також протягом року не брав участі ні в одній із зустрічей з інвесторами, говорилося в заяві "Русала".

Об'єднана компанія "Русал" була створена в березні 2007 р. в результаті злиття ВАТ "Русал", ВАТ "СУАЛ" і Glencore International AG і в даний час є одним з найбільших в світі виробників алюмінію і глинозему, активи компанії розташовані в 19 країнах. Чистий прибуток компанії за 9 місяців 2011 р. склала 1 млрд 211 млн дол., знизившись на 14,7% щодо показника аналогічного періоду 2010 р., виручка збільшилася на 18,1% - до 9 млрд 485 млн дол. В 2011р. компанія виробила 4 млн 123 тис. т алюмінію і 8 млн 154 тис. т глинозему. En+ Group належить 47,41% акцій "Русала", ОНЕКСИМу - 17,02%, акціонерам групи "СУАЛ" - 15,80%, Amokenga Holdings (100% дочірня компанія Glencore) - 8,75%, менеджменту - 0,26%, іншим - 10,75%. У січні 2010 р. "Русал" завершив лістинг на Гонконгській фондовій біржі і на NYSE Euronext в Парижі. Для розміщення компанія випустила 1 млрд 636 млн 363 тис. 646 нових акцій (у вигляді звичайних акцій, розміщених на Гонконгській фондовій біржі, і у формі глобальних депозитарних акцій на біржі Euronext в Парижі), які становлять 10,81% випущених та знаходяться в обігу акцій компанії.