ua en ru

Головою правління "Брокбізнесбанку" призначений Ігор Францкевич

Рішенням наглядової ради "Брокбізнесбанку" 6 серпня 2013 р. головою правління банку призначено Ігор Францкевич. Про це РБК-Україна повідомили в прес-служба установи.

"Сьогодні, 6 серпня 2013 р., рішенням спостережної ради банку Ігоря Францкевича призначили головою правління "Брокбізнесбанку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 80% акцій "Брокбізнесбанку" придбала група ВЕТЕК. Вже тоді повідомлялося, що головою правління банку планується призначити Францкевича, який раніше очолював "Райффайзенбанк Україна", що належав групі ВТБ банк "Мрія" та українську "дочку" Credit Agricole - "Індекс-Банк".

ВЕТЕК офіційно належить 27-річному бізнесмену Сергію Курченку. Група володіє мережею бензинових і газових заправок в Україні та Німеччині. У березні ВЕТЕК домовилася про купівлю Одеського НПЗ "Лукойлу" за 250 млн дол., а також продовжує переговори про купівлю Лисичанського НПЗ (належить підконтрольної "Роснефти" ТНК-ВР). З березня ВЕТЕК здійснює реверсні поставки газу з Європи за контрактом з угорським трейдером Optenergy Kft.