ua en ru

Голова Верховної Ради зустрівся з головою Державної думи Росії; обговорено парламентську складову українсько-російських відносин

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з головою Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації Борисом Гризловим. Зустріч відбулася в рамках офіційного візиту В.Литвина до Санкт-Петербургу, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

В інтерв'ю журналістам В.Литвин повідомив, що парламентська складова українсько-російських відносин стала головним питанням, що обговорювалося під час зустрічі. Цього року відбулося 26 зустрічей на найвищому парламентському рівні, що вдвічі більше, ніж 2009 р., і майже в п'ять разів більше, ніж 2008 р.

Голова Ради повідомив, що 29 листопада у Києві відбудеться засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних зборів Росії, під час якого обговорюватимуться питання співпраці у високоінтелектуальних галузях: авіації, космосу, судноплавства, енергетики, у тому числі атомної. Учасники засідання також планують обговорити питання співпраці у гуманітарній царині, зокрема в освіті, науці та культурі.

У цей час, сказав В.Литвин, Україну відвідає з візитом голова Ради федерації Росії Сергій Миронов.

В.Литвин і Б.Гризлов також обговорили питання економічного співробітництва. На переконання голови Верховної Ради, є всі передумови, аби взаємний товарообіг збільшився до рівня докризового.

Як повідомляли раніше, голова Верховної Ради В.Литвин 27-28 жовтня перебуває з офіційним візитом у Санкт-Петербургу (Росія) для участі в заходах Міжпарламентської асамблеї держав - членів СНД.