ua en ru

Голова ПАРЄ запропонувала РФ участь у червневій сесії організації

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер в ході телефонної розмови звернулася до спікера Держдуми Сергію Наришкіну з проханням про участь делегації Російської Федерації в червневій сесії організації.

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер в ході телефонної розмови звернулася до спікера Держдуми Сергія Наришкіна з проханням про участь делегації Російської Федерації в червневій сесії організації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної Думи Росії.

"Анн Брассер звернулася з проханням про участь парламентської делегації Російської Федерації в червневій сесії ПАРЄ, хоч і з обмеженими повноваженнями. Голова Державної Думи підтвердив свою позицію (висловлену ним раніше у відкритому листі пані Брассер від 27 травня 2014 року) про необхідність відновлення в повному обсязі повноважень російської делегації в ПАРЄ - як обов'язкової умови відновлення повноцінної роботи в цій організації російських парламентаріїв", - йдеться в повідомленні.

При цьому Наришкін заявив про намір прийняти участь у заходах Парламентської асамблеї ОБСЄ 28 червня в Баку. На думку Голови Держдуми, на цьому майданчику могла б пройти їх зустріч і з Головою ПАРЄ, в тому числі з питань можливого створення міжпарламентської контактної групи щодо ситуації в Україні.