ua en ru

Партія розвитку України закликала ввести миротворчі війська ООН на Донбас

Всупереч власним передвиборчим обіцянкам Президент Петро Порошенко не зумів забезпечити відновлення миру в Україні. Таку думку висловив голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін.

"Саме гарантуючи припинення кровопролиття і громадянського протистояння на виборах 25 травня Порошенко заручився підтримкою більш ніж 50% виборців, в тому числі і жителів південних і східних регіонів, тих, хто послідовно виступав за мирне вирішення конфлікту на Донбасі. Однак, розігрування ура-патріотичної карти завело ситуацію в глухий кут", - наголосив Ларін.

Він підкреслив, що протистояння в Донецькій і Луганській областях переросло в повномасштабну війну з величезною кількістю жертв і руйнуванням економіки найбільших регіонів.

"Порошенко не зміг провести результативні переговори на міжнародній арені та забезпечити реальний діалог всередині країни. У результаті ми зіткнулися з загрозою зовнішнього вторгнення, перед обличчям якого влада демонструє повну нездатність до дій. Ситуація "ні війни, ні миру" далі не може продовжуватися", - підкреслив політик.

"Ми вимагаємо терміново скликати засідання Верховної Ради за участю представників органів місцевого самоврядування для прийняття рішень, як забезпечують захист від зовнішньої агресії, так і прийняття Національного плану примирення. Цей план має включати в себе, в тому числі, і давно обіцяну реформу місцевого самоврядування з введенням виборності губернаторів, надання значно більших прав територіях і подання на регіональному рівні офіційного статусу російській мові, і гарантії врахування думки всіх областей при виробленні зовнішньо - та внутрішньополітичного курсу", - заявив Ларін.

На його думку, Рада також повинна звернутися до міжнародного співтовариства із закликом ввести на Донбас миротворчі війська і поліцейські сили ООН для запобігання військового конфлікту і забезпечення ефективного контролю українсько-російського кордону.

"Криза в Україні загрожує найважчими наслідками Європі і світу. Українська влада з ним не справляється. Настав час включатися іншим силам в боротьбу за мир і збереження України", - зазначив голова виконкому Партії розвитку.