ua en ru

Голова ФПУ заявляє, що в Будинку профспілок життя 1 тис. співробітників піддається небезпеці

Голова Федерації профспілок України (ФПУ) Юрій Кулик заявляє, що в Будинку профспілок у Києві життя 1 тис. співробітників піддається небезпеці.

Голова Федерації профспілок України (ФПУ) Юрій Кулик заявляє, що в Будинку профспілок у Києві життя 1 тис. співробітників піддається небезпеці. Про це йдеться у його листі про безпеку людей у Будинку профспілок і Жовтневому палаці до голів політичних фракцій у Верховній Раді України, повідомляє прес-служба ФПУ.

"Останнім часом наша країна переживає тяжкі випробування, які свідчать про глибоку кризу в суспільстві. У цій ситуації президія Федерації профспілок України з розумінням поставилася до права громадян на мирні збори, мітинги, походи і демонстрації, наданого їм Конституцією України.

Враховуючи, що акція "Євромайдан" мала мирний характер, ФПУ з перших днів її проведення надала її учасникам, у т.ч. членам профспілок, можливість для обігріву та відпочинку, харчування, отримання медичної допомоги тощо. Однак з часом відбулися поглиблення й радикалізація громадянського конфлікту. Це відбилося й на ситуації в Будинку спілок. Найбільш гострим її виявом став вибух 6-го лютого, внаслідок чого постраждали учасники акції, які там перебували. Причини вибуху не встановлено, небезпеки як для учасників акції, так і для працюючих у Будинку спілок залишаються", - йдеться у листі.

Кулик наголосив, що в Будинку спілок працюють співробітники 43-х всеукраїнських профспілок, Київської обласної ради профспілок, апарату ФПУ та господарських служб - усього близько однієї тисячі осіб. Окрім того за профспілковою допомогою щодня звертається велика кількість членів профспілок.

"Профспілки рішуче засуджують кровопролиття та будь-які форми насильства і закликають усі сторони не допустити зростання насилля, зупинити протистояння, вирішити громадянський конфлікт у мирний спосіб, використовуючи діалог влади і суспільства.

Закликаємо лідерів парламентських фракцій використати власний авторитет і політичні можливості для того, щоб не допустити подальшої ескалації конфлікту та організувати системні заходи, спрямовані на збереження здоров'я і життя тисяч людей, які перебувають у Будинку спілок, а також в іншій профспілковій будівлі - Жовтневому палаці", - заявив Кулик.

Нагадаємо, з 1 грудня 2013 р. в Будинку профспілок розташовується Штаб національного опору активістів Євромайдану.