ua en ru

Борг підприємств перед "Нафтогазом" зменшився на 2,8%

Борг підприємств перед "Нафтогазом" зменшився на 2,8% Фото: "Нафтогаз"

Борг за спожитий газ перед "Нафтогазом"

За минулий тиждень, станом на 4 квітня 2017, сумарна прострочена заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогаз України" зменшився на 861 млн гривень (2,8%), і становить близько 29,6 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Повідомляється, що борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, що становить близько 80% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 10%, борг прямих промислових споживачів - 10%.

Найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ у цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Донецькій (5,4 млрд гривень), Дніпропетровській (4,3 млрд гривень), Харківській (1,3 млрд гривень), Луганській (1,3 млрд гривень), Одеської (1,1 млрд гривень), Запорізької (1 млрд гривень) областей і м. Київ (3 млрд гривень).

Нагадаємо, станом на 28 березня 2017 сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становила близько 30,4 млрд гривень.