ua en ru

Підприємства Метінвесту в зоні АТО за 6 міс сплатили 100 млн грн екологічних податків

Підприємства групи Метінвест, розташовані в зоні проведення АТО, в першій половині 2014 р. сплатили близько 100 млн грн екологічних податків в державні фонди різного рівня. Про це повідомив начальник управління з охорони навколишнього середовища групи Метінвест Владислав Білоус в ході конференції "Шляхи екологічної реабілітації Донбасу".

"Навіть перебуваючи під загрозою повної зупинки, підприємства Метінвесту не припиняють виплату екологічних податків. За першу половину 2014 р. усіма підприємствами групи, що знаходяться в зоні АТО, спеціальні державні фонди різного рівня виплачено близько 100 млн грн", - сказав він.

На думку Білоуса, в умовах бойових дій в зоні розташування промислових підприємств варто фокусуватися на запобігання та мінімізації можливих екологічних наслідків. Адже усунення можливих джерел небезпеки, вжиття заходів щодо їх локалізації та забезпечення засобами для оперативного реагування обійдуться набагато дешевше, ніж комплекс заходів щодо усунення результатів надзвичайних подій.

Експерт вважає, що джерелом фінансування таких робіт міг би стати екологічний податок. Однак для цього необхідно внести зміни в законодавство, щоб підприємства могли використовувати податок для реалізації природоохоронних проектів без передачі коштів державі.