ua en ru

Підприємство ОГХК подвоїло вартість своїх активів

Підприємство ОГХК подвоїло вартість своїх активів Весь прибуток, отриманий в 2015 році, ОГХК вкладає в збільшення капіталізації

За час управління ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" вартість майнових комплексів філій "Іршанський ГЗК" та "Вільногірський ГМК" зросла більш ніж удвічі до 2014 р, досягнувши 1,7 млрд грн. Про це йдеться в результатах майнової оцінки підприємства, отриманої у вересні від компанії-оцінювача Grant Thornton, повідомляє прес-служба підприємства.

"З минулого року ДП "ОГХК" активно купує технологічне обладнання та кар'єрну техніку, дефіцит якої відчували комбінати після виходу зі стану оренди в 2014 р.", - коментує перший заступник генерального директора ДП "ОГХК" Олександр Гладушко.

За даними прес-служби, весь прибуток, отриманий в 2015 році, компанія вкладає в збільшення капіталізації.

Зокрема, як наголошується в релізі, був придбаний великовантажний транспорт для перевезення добутої продукції, силове і збагачувальне обладнання - насосні станції, електромагнітні сепаратори та інше необхідне майно для підтримки виробництва в робочому стані.

На підприємстві наголосили, що оцінка активів ДП "ОГХК" - необхідний елемент корпоратизації та подальшого акціонування підприємства. Її результати вплинуть на кінцеву вартість компанії, яку Кабінет міністрів України 13 вересня включив в перелік підприємств, що підлягають приватизації у 2016-2017 рр.