ua en ru

Запропонована урядом схема отримання житлових субсидій, як компенсація за підвищення ціни на газ, неефективна, - НФПУ

Запропонована урядом схема отримання житлових субсидій, як компенсація підвищення ціни на газ, на сьогодні не є ефективною, але може бути ефективною за кількох умов. Про це заявив голова Національної федерації профспілок України (НФПУ) Мирослав Якібчук.

«Перша умова - це те, що існуючі борги громадян за комунальні послуги не можуть бути підставою для неотримання субсидій. Якщо врахувати, що сьогодні заборгованість за комунальні послуги перевищує 10 млрд грн, а середній відсоток боржників власників особових рахунків складає 25,48%, це означає, що близько 25% населення не зможуть отримати субсидії, виходячи з нинішньої практики», - наголосив М.Якібчук.

Друга умова, за його словами, - ліквідація заборгованості по зарплатах, яка на сьогодні сягає 1 млрд 880 млн грн.

«Третя умова. Необхідно дозволити населенню реструктуризацію 100% боргів за комунальні послуги. В останні два місяці влада почала відмовлятися від практики реструктуризації 100% боргів, внаслідок чого найбільш соціально вразливі верстви населення були поставлені у глухий кут. Але і субсидії, маючи борги, вони, згідно нинішньої практики, не можуть отримати», - сказав голова НФПУ.