ua en ru

Перебування Мартиненко в "Батьківщині" ставить під сумнів всю діяльність партії, - Луценко

Один з лідерів опозиції Юрій Луценко вважає, що перебування у складі "Батьківщини" Миколи Мартиненка ставить під сумнів всю діяльність цієї політичної сили. Про це він заявив журналістам після урочистого об'єднавчого з'їзду "Батьківщини", передає кореспондент РБК-Україна.

"Не може бути довіри, коли є подвійні стандарти всередині фракції, коли є реальний зрадник, який з'являється знову і знову і всі знають, що (поява" тушок ") це проблема не тільки підкупу депутатів, а й проблема якості їх підбору, закладеного на майбутнє механізму зради. Все це пов'язується з прізвищем Мартиненко. Я добре його знаю, я не з'явлюся його ворогом, але в такій ситуації я вважаю, що подальше перебування його в цій силі ставить під сумнів всю опозицію", - сказав Луценко.

Він зазначив, що хоч це і різке висловлювання на адресу Мартиненко, але краще різке висловлювання, ніж неправда, яка відбирає сили.

На питання журналістів, чи лежить відповідальність за появу "тушок" у складі "Батьківщини" на її лідері Арсенії Яценюкі, Луценко сказав: "Звичайно, є. І у мене є своя частина відповідальності за Майдан, і у нього є своя частина відповідальності за партію . Я думаю, зараз не йде мова про те, хто винен. Мова йде про те, що ж робити. Звичайно, можна поставити Арсенія Петровича і посипати його попелом, рвати на ньому волосся або піддати якомусь покаранню, але не в цьому ж справу. Я не для цього всі цього кажу, щоб когось дорікнути або когось принизити. Опозиція має стати сильніше тільки від ідей, а іншого варіанту не існує. Що означає сила від людей? Це означає довіру".