ua en ru

У святкуванні Дня Конституції в Харківській області взяла участь рекордна кількість депутатів з країн Європи

У святкуванні Дня Конституції в Харківській області взяла участь рекордна кількість депутатів з країн Європи

У Харківській області відзначили День Конституції разом з близько 100 депутатами з країн Європи

В Харківській області відзначили День Конституції разом з близько 100 депутатами з країн Європи і генеральним секретарем Конгресу регіональної влади Ради Європи Андреасом Кіфером. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook голова ОДА Юлія Світлична.

"Разом з харків'янами, генеральним секретарем Конгресу регіональних влад Ради Європи Андреасjv Кіферjv і європейськими депутатами відзначаємо День Конституції України!", – написала Світлична.

Як повідомляє сайт ОДА, гості Харківській області взяли участь у покладанні квітів до пам'ятника Незалежності на площі Конституції.

alt

Кіфер зазначив, що це велика честь для Конгресу місцевої і регіональної влади Ради Європи провести вперше зустріч Моніторингового комітету тут, у Харкові.

"Багато хто з наших членів прибули сюди вперше в житті і відкрили для себе дуже професійно організовану зустріч та велику гостинність. Конгрес підтримує Україну на її шляху до побудови демократії західного зразка, і Конституція є дуже важливою в цьому процесі. Прийняття Конституції – це великий крок на шляху до демократії та встановлення прав і свобод людей", – зазначив генеральний секретар Конгресу регіональної влади Ради Європи.

Він зазначив, що Україна може розраховувати на підтримку європейців у процесі реалізації реформ та розвитку демократичного суспільства. Він також подякував Світличній за "гостинність і дуже професійну організацію" засідання Моніторингового комітету Конгресу в Харкові.

alt

Світлична зазначила, що сьогодні, разом з отриманням Україною безвізового режиму, громадяни країни мають можливість відкривати для себе Європу.

"І мені дуже приємно, що не тільки українці відкривають для себе світ, але і Європа відкриває для себе Україну. Нову Україну. Депутати Конгресу місцевої і регіональної влади Ради Європи вперше відбувся в Харківській області. І можу сказати, що ми активно попрацювали вчора, розглянули величезний спектр питань", – сказала Світлична.

Як повідомлялося, вчора в Харкові у засіданні моніторингового комітету Конгресу місцевої і регіональної влади Ради Європи взяли участь близько 100 учасників і гостей з 31 країн Європи, а також генеральний секретар Конгресу Андреас Кіфер.

Обговорювалися питання економічного та гуманітарного співробітництва європейського співтовариства, ролі місцевої влади у розвитку країни, а також питання безпеки, міграції та реалізації соціальних програм. "Завдяки підтримці президента України, ми отримали право провести засідання моніторингового комітету в нашій області", – зазначила Юлія Світлична.