ua en ru

Відзначення Дня захисника України 14 жовтня підтримують 64% громадян

Відзначення Дня захисника України 14 жовтня підтримують 64% громадян Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Президент заявив про відновлення боєздатності української армії за останні роки

На сьогодні 64% українців підтримують відзначення Дня захисника України 14 жовтня. Про це сказав президент України Петро Порошенко під час церемонії складання урочистої присяги вихованцями військового ліцею ім.І.Богуна, передає кореспонент РБК-Україна.

Президент зазначив, що було проведене спеціальне соціологічне дослідження про ставлення українців до нового свята та його впровадження.

"На перший погляд, це не так багато. Принамні, ми б бажали, щоб ця цифра була більша. Але прошу не забувати, що ця дата в нашому офіційному календарі тільки чотири роки", - підкреслив президент.

Порошенко також зазначив, що українська армія відновила свою боєздатність та набула бойового досвіду за останні роки.

"Агресор добре і цілеспрямовано підготувався до загарбницьких дій. Свою армію агресор зміцнював, а нашу через агентуру в українській владі постійно руйнував. Тим не менше, сконцентрувавши всі наявні ресурси, завдяки мужності воїнів і потужному волонтерському руху, завдяки добровольцям ми з вами зупинили агресора", - заявив він.

Він додав, що сьогодні серед ліцеїстів-богунців, які складають клятву, - 142 сина учасників війни з російським агресором. Серед новобранців - 19 хлопців, чиї батьки загинули на фронті.

У Міністерстві оборони України відкрили Зал пам'яті захисників України. На стінах розміщені таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних сил України, які загинули протягом 1992 - 2018 років. Всього 2532 таблички.