ua en ru

У Міноборони відкрили Зал пам'яті захисників України

У Міноборони відкрили Зал пам'яті захисників України Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

На церемонії були присутні Порошенко, Гройсман і Турчинов

У Міністерстві оборони України відкрили Зал пам'яті захисників України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

На церемонії, зокрема, були присутні родичі загиблих воїнів України, президент України Петро Порошенко, секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, чиновники та представники духовенства.

"Сьогодні ми з вами розпочинаємо нову традицію: поминання українських героїв. Героїв, що віддали своє життя для того, щоб жив український народ. І не випадково, що ця традиція починається в свято Покрова Святої Богородиці, в День захисників України 14 жовтня... Завдяки їм була зупинена російська агресія, яка так зухвало почалася. Це завдяки їм Київ, Дніпро, Львів, сотні міст, десятки тисяч сіл і селищ мали можливість жити мирним життям. Не забудемо і не пробачимо агресору", - заявив Порошенко.

У Міноборони відкрили Зал пам'яті захисників України

Фото (president.gov.ua/photos)

Зал пам'яті - це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російської агресії. На стінах Залу пам'яті розміщені таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних сил України, які загинули протягом 1992 - 2018 років. Всього 2532 таблички.

У Міноборони відкрили Зал пам'яті захисників України

Нагадаємо, Петро Порошенко 12 жовтня присвоїв звання генерал-майора медичної служби начальнику Військово-медичного управління Служби безпеки України Людмилі Шугалей.