ua en ru

Праймеріз у США: Трамп і Клінтон лідирують за підсумками "супервівторка"

Праймеріз у США: Трамп і Клінтон лідирують за підсумками "супервівторка" Фото: Трамп і Клінтон можуть бути задоволені результатами "супервівторка"

Кандидати випередили своїх внутрішньопартійних суперників у ключових штатах

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп і представник демократів Хілларі Клінтон здобули переконливі перемоги на минулих у вівторок, 1 березня, праймеріз в США.

Республіканські праймеріз

зокрема, мільярдер Трамп переміг як мінімум у семи штатах (всього первинні вибори 1 березня пройшли в 11 штатах, - ред.). Кандидат у президенти зайняв лідируючу позицію в республіканських рядах у штатах Алабама, Арканзас, Джорджія, Массачусетс, Теннессі, Вермонт і Вірджинія.

У свою чергу конкурент Трампа Тед Круз переміг у Техасі, Оклахомі та на Алясці, а інший його суперник - Марко Рубіо - в Міннесоті.

Двоє інших кандидатів у президенти США від Республіканської партії Джон Касич і Бен Карсон - за результатами вчорашніх праймеріз у США не перемогли в жодному штаті.

Праймеріз у США: Трамп і Клінтон лідирують за підсумками "супервівторка"

Фото: результати "супервівторка" для республіканців

Демократичні праймеріз

На рахунку у головного претендента на посаду президента США від Демократичної партії Хілларі Клінтон також 7 штатів з 11. Вона впевнено взяла гору в Алабамі, Арканзасі, Джорджії, Массачусетсі, Теннесі, Техасі і Вірджинії.

Єдиний "демократичний" конкурент Клінтон Берні Сандерс здобув перемогу в чотирьох штатах Колорадо, Міннесота, Оклахомі і Вермонті.

Зазначимо, на праймеріз у США виборці обирають, кого підтримає делегація штату на партійному з'їзді при виборі єдиного кандидата в президенти країни. Такі з'їзди пройдуть влітку цього року, і результати "супервівторка" істотно позначаться на їх рішеннях.

Dem_map

Фото: результати "супервівторка" для демократів

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявив, що тільки він може об'єднати країну. Крім того, він також заявляв, що у його суперниці Хілларі Клінтон необхідних сил або витривалості, потрібних президенту.

"У Хілларі Клінтон немає необхідних сили або витривалості, потрібних президенту", - заявив Трамп.

У свою чергу, Клінтон заявила, що Трамп "тепер веде передвиборчу кампанію, засновану на образах", а це неприпустимо в президентській гонці.