ua en ru

"Правий сектор" на Закарпатті причетний до викрадань і тортур людей, - Москаль

"Правий сектор" на Закарпатті причетний до викрадань і тортур людей, - Москаль Фото: голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль

Бійці організації також займалися здирництвом і рекетом

Представники "Правого сектора" в Закарпатській області причетні до тортур і викрадань людей. Про це заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, передає його прес-служба.

Зокрема, підозрюваними за фактами нещодавньої стрілянини в Мукачево є 13 представників ПС у віці від 18 до 39 років, 12 з яких жителі області, а один - житель Слов'янська Донецької області. Більшість з них до цих пір ховаються в лісах Закарпаття.

"Груба стрілянина в Мукачевому, яка стала викликом правоохоронній системі і всьому суспільству, - це лише вершина айсберга в діяльності злочинців... До цього вони з метою наживи викрадали і катували людей, вимагали гроші у підприємців, забирали майно, використовуючи при цьому незаконне вогнепальну зброю, включно з автоматами, кулеметами і гранатометами. Фактично це був рекет, банальне заробляння грошей, і найгірше те, що все робилося під прикриттям патріотичних гасел", - зазначив Москаль.

За його словами, у міліції вже є безліч заяв від потерпілих, які до цього боялися офіційно звертатися в правоохоронні органи або не вірили, що злочинців притягнуть до відповідальності.

За даними фактами вже відкрито кримінальне провадження за ст. 257 КК України (організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації або на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 15 років з конфіскацією майна.

Зазначимо, що вчора на Закарпатті прикордонники спільно з МВС та СБУ затримали 2 чоловіків, які підозрюються у скоєнні вищевказаних злочинів.

Нагадаємо, раніше ЗМІ пов'язали "Правий сектор" з нічним вибухом у барі в Одесі.