ua en ru

Правозахисники вимагають санкцій проти всіх фігурантів справи Балуха

Правозахисники вимагають санкцій проти всіх фігурантів справи Балуха Фото: Володимир Балух (http://crimeahrg.org)

"Кримська правозахисна група" вимагає накласти санкції на співробітників ФСБ, слідчих і суддів

"Кримська правозахисна група" вважає справу проти українського активіста Володимира Балуха сфабрикованою і вимагає, аби до санкційних списків включили співробітників ФСБ, слідчих і суддів, причетних до справи. Про це заявив представник організації Володимир Чекригін в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"У справі Володимира Балуха ми будемо наполягати на тому, щоб у санкційні списки включались усі фігуранти цієї справи, всі, хто брав у ній участь, не тільки верхівка ФСБ і суддя, яка виносила вирок, а й той суддя, що виносив рішення про його затримання, і слідчий, що проводив обшук, рядові співробітники ФСБ", - наголосив правозахисник.

За його словами, справа Балуха увійшла до звіту "Кримської правозахисної групи" про дотримання прав людини на півострові для Комітету ООН із ліквідації расової дискримінації.

"Усі повинні бути включені до цих списків, щоб у Криму розуміли, що ніхто не залишиться без покарання, кожен понесе відповідальність рано чи пізно. Тому що внесення у ці санкційні списки означатиме, що людина на все життя залишиться в Криму або Росії", - пояснив Чекригін.

Як відомо, Володимира Балуха почали переслідувати в анексованому Росією Криму після того, як він у грудні 2013 року вивісив над своїм будинком у кримському селі прапор України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 4 серпня 2017 року окупаційна влада півострова засудила активіста Балуха до 3 років 7 місяців колонії.