ua en ru

Правозахисники закликали Обаму помилувати Сноудена

Правозахисники закликали Обаму помилувати Сноудена Фото: правозахисники просять Обаму помилувати Сноудена

В липні 2016 року Білий дім відхилив петицію про помилування Сноудена

Правозахисні групи закликають президента США Барака Обаму ще до завершення його каденції в січні 2017 року помилувати екс-співробітника Агентства національної безпеки США Едварда Сноудена за розголошення державної таємниці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як наголошується, Американський союз громадянських свобод, Amnesty International, Human Rights Watch вчора, 14 вересня, опублікували онлайн-петицію з клопотанням про помилування Сноудена, який на даний момент знаходиться в Росії, де він отримав політичний притулок.

"Існує думка, що дії Сноудена спонукали до безпрецедентним дебатів про межах державного нагляду, а також привели до широкого реформування як в законодавстві, так і в технологіях, які захищають американців і людей по всьому світу", - заявив виконавчий директор Американського союзу цивільних свобод Ентоні Ромеро.

Як наголошується, сам Сноуден не просив про помилування. Він сумнівається, що отримає справедливий суд у США, оскільки прийнятий 1917 року Акт про шпигунство не дозволяє йому пояснити присяжним причини, що змусили його оприлюднити секретні дані.

Відзначимо, раніше, в липні 2016 року Білий дім відхилив петицію про помилування Сноудена.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сноуден попросив Обаму про помилування.